Logo Waldera s.r.o.
Logo Waldera s.r.o.
search
Produkty

Neboli nájdené žiadne produkty.

Články

Neboli nájdené žiadne články.

Slovník pojmov

Neboli nájdené žiadne pojmy.

Ušetrite až 30 €/t s voľne loženými peletami

Ušetrite až 30 €/t s voľne loženými peletami

Zásobte sa včas. ✨ Balené pelety a brikety totiž tento rok výrazne zdražia. ⚡ Rovnako ako u ostatného baleného tovaru, aj na brikety a pelety v balíkoch dopadá zdraženie obalového materiálu. Ceny drevených peliet zdvihne len ich balenie min. o 10%.

Ceny paliv rostou s blížící se topnou sezónou už tradičně. Končí letní akce výrobců a doba pro výhodný nákup. A letos bude nárůst cen masivní. Balené pelety zdraží řádově víc než ty, které vám doveze cisterna. Důvod je jednoduchý: ceny jednorázových dřevěných palet vyskočily i o 100 Kč/ks a balicí folie stojí o 100 % víc než loni. Rozdíl ceny mezi balenými peletami a těmi v cisterně byl dřív přibližně 400 Kč/t. Letos na podzim se zdvojnásobí.

Pelety Waldera - dovoz cisternou

Pelety bez obalů jsou levnější a topení pohodlnější

Letošní ceny dřeva, stavebních materiálů i plastů samozřejmě dříve či později narazí na svůj strop a začnou padat. Na původní úroveň se ale přesto nedostanou. Výhodnost dodávek paliva bez obalů zůstane.

Pokud jste ještě pelety či brikety na letošní zimu nenakoupili, neváhejte. V září budete litovat, že jste zaváhali. Pokud už balené pelety doma máte, zkuste si během topné sezóny promyslet, jestli by se vám víc nevyplatilo postavit si na ně silo. A my Vás příště zavezeme cisternou. 

Koupit pelety

Nejen, že si ušetříte cestu s plasty do kontejneru, cisterna se vyplatí i finančně. Od letoška je to vzhledem k rostoucím cenám úspora cca 800 Kč/t.

Jak nejjednodušeji přejít ze sáčků na dodávku cisternou?

Návod, jak postavit silo svépomocí, najdete tady. Spousta našich zákazníků ale začala prostě s peletami sypanými na hromadu v zametené staré uhelně. Cisterna je nafoukala okénkem a pelety si nabrali jednou za týden kýblem do zásobníku kotle.

Cisterna na pelety - Waldera

Co je důležité je vědět:

  • do 1 m3 skladu se vejde cca 650 kg pelet,

  • 4–5 tun pelet, které obvykle zákazníkům s rodinnými domy vozíme, cisterna vyfouká za půl hodiny,

  • pro foukání potřebujete hasičskou koncovku typu A s průměrem 100–110 mm, případně dvě, pokud chcete odsávat prach, ale to je potřeba, jen pokud by se vzduch tlačil někam dál do obytné části.

Když si silo ještě propojíte automatickým podavačem s kotlem, budete si přitápět jen otočením ovladače termostatu na požadovanou teplotu.

Koupit pelety

Objednávky a otázky

Pre zobrazenie konečných cien vr. DPH, obalov a zloženia až ku kotlu potrebujeme poznať PSČ miesta, kam palivo povezieme.

Vaše PSČ alebo obec.