Logo Waldera s.r.o.
Logo Waldera s.r.o.
search
Produkty

Neboli nájdené žiadne produkty.

Články

Neboli nájdené žiadne články.

Slovník pojmov

Neboli nájdené žiadne pojmy.

Ako sme prekonali jesennú krízu

Ako sme prekonali jesennú krízu

Tohtoročný október bol pre nás veľkou skúškou – ale sme späť v plnej sile! Ak ste tentoraz čakali na náš závoz dlhšie, než ste zvyknutí, ospravedlňujeme sa. V článku sa dozviete, ako sa nám podarilo zablokovať na pár hodín Prahu, a čo čakať od cien peliet a brikiet na jar.

 

Umíte si představit lepší reklamu, než umístit náklaďák Waldera na konci D1 na svodidla a na 6 hodin zablokovat příjezd do Prahy?

Ale teď vážně: technická závada na našem autě bohužel na začátku října způsobila vážnou nehodu. Horší termín než začátek podzimu jsme si snad ani nemohli vybrat. Výpadek čtvrtiny závozových kapacit byl samozřejmě znát. Objednávky opozdilců, náběry pro velké kotelny ve školách, hotelích a bytovkách - to všechno vinou jedné nehody stálo.Celý letošní rok se přitom až do té doby nesl v pozitivním duchu. Od března do října 2021 přijala Waldera o 150 % víc objednávek než za stejné období v předchozím roce. A co nás na tom hodně těší, je fakt, že na nárůstu objednávek se nejvíc podílela doporučení od spokojených zákazníků. Upřímně děkujeme!

Zmíněná havárie nám bohužel způsobila velký skluz v závozech. To znamenalo oprávněně zklamané zákazníky, kteří namísto dodání peletbriket v normálním termínu řešili naše zpoždění. Snažili jsme se všechno samozřejmě vyřešit co nejrychleji. Koupili jsme starší Mercedes s možností vozit manipulátor a za zraněného řidiče zaskočil šikovný kolega ze sesterské firmy. Aktuálně máme všechny resty zavezené. Všem, kdo jste dostali topivo později, než jsme slíbili, děkujeme za trpělivost. Teď už jsem zase připravení doplnit vaše zásoby na zimu. 

Co nás těší, je, že napjatá situace v dřevařství způsobená malými prodeji řeziva, která na začátku podzimu vedla k omezení pořezů a nedostatku suroviny pro výrobu pelet, se viditelně zlepšuje. Řada pil změnila svoje pořezové schéma, pilin máme lokálně dostatek a výroba nám běží dobře.

Jen je potřeba pamatovat na problém v prodejích lepených výrobků typu nosníky BSH a KVH hranolů. Ten zatím trvá, takže pelet se ve střední Evropě určitě v zimě vyrobí míň než obvykle, což logicky povede k vyšší poptávce. Balené pelety se tak udrží na cenové hladině přes 7 Kč/kg (včetně DPH a dopravy) po celou sezónu. Předpokládáme ale, že situace by se neměla zásadně zhoršovat.

Waldera - výrobce a dodavatel pelet

Chápeme, že sezonní růst ceny dřevěných paliv o cca 15 % není příjemný. Dá se čekat, že ceny už tradičně poklesnou na jaře, což je dobrá zpráva pro všechny z vás, kdo jste si zvykli se předzásobit. Vzhledem k masivně zdražujícím plynu a elektřině jsou koneckonců dřevěná paliva pro domácí zákazníky pořád velice výhodnou volbou.

Objednávky a otázky

Pre zobrazenie konečných cien vr. DPH, obalov a zloženia až ku kotlu potrebujeme poznať PSČ miesta, kam palivo povezieme.

Vaše PSČ alebo obec.