Logo Waldera s.r.o.
Logo Waldera s.r.o.
search
Produkty

Nebyly nalezeny žádné produkty.

Články

Nebyly nalezeny žádné články.

Slovník pojmů

Nebyly nalezeny žádné pojmy.

Jak se vozí paliva?

Jak se vozí paliva?

Postavit dobrou distribuci pro tak specifické produkty jako jsou dřevěná paliva není taková legrace, jak to možná může na první pohled vypadat. 

Jsou totiž těžká, levná a navíc se často vozí do těch nejzapadlejších vesniček. Sami víte, jak u nás silnice často vypadají a taky palivo většinou chcete mít někde uložené a ne na dvoře před domem.

Peletám a briketám se věnuji od roku 2007 a za tu dobu se mi podařilo vyzkoušet spoustu slepých cest. Jako třeba auto s hydraulickým čelem, které sotva složí tunovou paletu na úplně rovný asfalt. Pak třeba náklaďák s hydraulickým jeřábem, který furt zapadal někde na zahradách a nakonec stejně dal paletu tak akorát vedle sebe. Rozhodně taky první cisterna, u které jsem se tak spolehl na zkušenosti dodavatele, až se mi za jízdy zlomila v půlce.

Pak jsem při cestách po Evropě objevil zavěšené vozíky na náklaďácích a práce začala být najednou větší zábava. Byli jsme rychlejší, budili na vesnicích pozdvižení, nevadil nám sníh a déšť a hlavně zákazníci byli úplně nadšení. 

Palety se ze dvora najednou přesunuly až do garáže, skladu, prostě kam dojel terénní automobil, dojeli jsme i my. Přebrodili jsme potok  a dokonce se dokázali vyprostit ze staré žumpy, na kterou zákazník zapomněl.

Zlomená cisterna mě posunula k hledání jiných partnerů, a tak jsme s Jardou Řehákem z Čížkovic začali stavět pořádná sila se spoustou vychytávek, jako je vážení na autě, nebo odsávání prachu. 

Nicméně vývoj jde dál a líbí se mi, že výrobci aut i peletové firmy v Rakousku i Německu stále hledají další chytrá řešení. A tak letos stavíme několik aut, které můžeme považovat za opravdové speciály pro lokální distribuci paliv. Mají vysokou nosnost, skvělé manévrovací schopnosti a hlavně se dokážou za patnáct minut přeměnit z cisterny na valník s terénním vozíkem.

Waldera kamion.

Nové podvozky Volvo FM 8x4 tridem dorazí tento týden, takže je do ostrého provozu nasadíme na konci května.
Neocenitelnou pomoc mi při stavbě nových aut poskytl třinecký kamarád, který na Truck Foru vede neobvyklý brainstorming: http://www.truck-forum.cz/forum/viewtopic.php?t=6241.


Ještě jednou díky!
Těším se!

Waldera kamion jízda.

Objednávky a dotazy +420 778 700 776 Pondělí-pátek 7:30-16:00 hod

Pro zobrazení konečných cen vč. DPH, obalů a složení až ke kotli potřebujeme znát PSČ místa, kam palivo povezeme.

Vaše PSČ nebo obec.