Logo Waldera s.r.o.
Logo Waldera s.r.o.
search
Produkty

Nebyly nalezeny žádné produkty.

Články

Nebyly nalezeny žádné články.

Slovník pojmů

Nebyly nalezeny žádné pojmy.

Tip na dovolenou: Vlárský průsmyk

Tip na dovolenou: Vlárský průsmyk

Popravdě řečeno, najedu přes 50 tisíc kilometrů ročně, ale když jsem dostal před pár lety nabídku podnikat právě tam, vůbec jsem o tomhle koutu jižního Valašska nic netušil, svět pro mě končil v Luhačovicích.

A tak mám pro Vás tip na neotřelou dovolenou, zejména pokud nejste milovníci davů na Pustevnách či v údolí Bečvy okolo Karlovic. Je to poměrně daleko, ze Zlína jedete ještě 40 km, jak říkají místní kančími horami. Po cestě narazíte na již zmíněné Luhačovice, které jsou nádherné. Je zde malá přehrada s okružní in-line stezkou, funkcionalistický městský bazén a Jurkovičovy stavby, které vás zaručeně uchvátí.

Když dojedete až k nám, do města Brumov-Bylnice, určitě si podnikněte malý výšlap, vhodný i pro malé děti, k hradu Brumov, je to památka až z románských časů. V létě nabízí hrad bohatý program pro rodiny s dětmi i milovníky středověkého umění.

Hrad Brumov

Navštívit můžete proslulé Čertovy nebo Pulčinské skály, prales v Sidonii, židovský hřbitov, nebo třeba rozhlednu Královec na začátku Bílých Karpat. Obzvlášť na podzim vám Pulčínské skály nabídnou nádherné výhledy po barevných okolních lesích a holdujete-li houbaření, zaručeně s prázdnou neodjedete. Zajímavé místo představují bývalé osady vypálené nacisty na sklonku války, památník najdete na Ploštině.

Rozhledna Královec

No a v zimě? Určitě jste už slyšeli o světoznámých čertech, krampusech, kteří se kolem svátku sv. Mikuláše houfují v mnoha vesnicích v podhůří rakouských i italských Alp. Vy za nimi nemusíte jezdit až tam, docela dobře vás vystraší i ti, kteří se o mikulášském jarmarku, valašsky jarmeku, prohánějí a řinčí řetězy ve Valašských Kloboukách, chcete-li Klobúkoch. 

Brumov-Bylnice v zimě

A kde se ubytovat? U nás na pile!

Jestli vám nevadí blízká železnice a časný ranní provoz, v areálu pily se nachází nově zrekonstruovaná ubytovna Soutok. Pila se nachází ve městě Brumov-Bylnice, na česko-slovenské hranici při vstupu do Vlárského průsmyku, v Bílých Karpatech, kde se stékají řeky Bylnička a Vlára.

Areál Pily

Soutok je navíc skvělým výchozím bodem pro výpravy do okolí, nebo i za humna. Přímo od ubytovny totiž vede cyklostezka až ke slovenským sousedům – ostatně, není to daleko. Dojet tak můžete do Trenčína, kde stojí za zhlédnutí historické centrum a hrad, nebo, pokud si neumíte představit léto bez koupání, do místa zvaného Kúpele Zelená žaba, kde si na své přijdou i děti. Prvorepublikový funkcionalistický areál Vás ohromí citlivou rekonstrukcí.

Hezké prázdniny,
Marek Řebíček, ředitel

Tip: Líbilo by se vám ohledně bydlení v tomto krásném koutu republiky ještě něco jiného? Podívejte se na nabídku ubytování v Bílých Karpatech.

Ubytování Bíle Karpaty

Kaplička

Objednávky a dotazy +420 778 700 776 Pondělí-pátek 7:30-16:00 hod

Pro zobrazení konečných cen vč. DPH, obalů a složení až ke kotli potřebujeme znát PSČ místa, kam palivo povezeme.

Vaše PSČ nebo obec.