Logo Waldera s.r.o.
Logo Waldera s.r.o.
search
Produkty

Nebyly nalezeny žádné produkty.

Články

Nebyly nalezeny žádné články.

Slovník pojmů

Nebyly nalezeny žádné pojmy.

Ceny pelet v roce 2021? Kartářka vám neporadí, my ano!

Ceny pelet v roce 2021? Kartářka vám neporadí, my ano!

My ve Waldeře sice nemáme křišťálovou kouli, ale na základě našich dlouholetých zkušeností a znalosti dřevařské a peletářské problematiky si troufneme na prognózy.

V roce 2020 měla například na cenu pelet největší vliv rekordně teplá zima a utlumení společnosti díky pandemii Covid19. Kdo si spojil jedna a jedna dohromady tušil, že ceny pelet půjdou oproti předchozím rokům, kdy byly zimy výrazně silnější, dolů.

Letos se na cenách pelet nejvíce projeví jejich nadvýroba v roce 2020 a nízká spotřeba v zimě v turistickém sektoru. Pily zpracovávaly ve střední Evropě kůrovcovou kalamitu, zejména Německo vyrobilo stovky tisíc tun pelet více. Také česká produkce vzrostla o 22 %, vyrábí se u nás již půl milionu tun dřevěných pelet. Nicméně Covid19 a omezení turismu způsobilo, že řada hotelů, restaurací, wellness a dalších služeb v pásu Alp od Francie po Slovinsko spotřebovala znatelně méně pelet než v běžné sezóně. Spotřebu mírně dohání lidé zavření na home office a pomohly také únorové mrazy, ale přesto je na trhu k dispozici velké množství dřevěných pelet.
 

Kdy bude letos nejlepší čas pro nákup pelet? Na jaře.

Je to tak sice vždycky, ale letos bude důvod o to větší, ceny budou možná lehce pod loňskou rekordní úrovní. Cena pelety EN Plus A1 v sáčku 15 kg se tak bude pohybovat do 6 Kč/Kg  včetně dopravy a DPH. Cisternové dodávky budou začínat na 5.5 Kč/kg, opět včetně dopravy do skladu.

 

Ceny pelet graf

Jarní ceny pelet vycházejí ze sezónních cen surovin v dřevařství. Zatímco na jaře se rozběhnou těžby v lese, poptávka ve stavebnictví přináší pilám spousta zakázek a výkony v pořezu dřeva jsou rekordní, v zimě je vše naopak.


Na jaře také výrobci pelet zažívají velký pokles v exportu svých produktů. Bohužel stále 75 % českých pelet nejsme schopni spotřebovat doma a končí zejména na italském trhu. Pak se na jaře otevírá ideální možnost výhodně pelety nakoupit, výrobci mají levnější surovinu a současně vědí, že je to čas domácích zákazníků. Ve Waldeře, kde se na obsluhu menších zákazníků specializujeme, v květnu a červnu prodáme více pelet lidem v rodinných domech než za celou zimu!   

Tak buďte předvídaví a využijte naše jarní slevy, levněji letos nebude! Případně si prohlédněte i naši nabídku dřevěných briket.

 

Koupit pelety

Objednávky a dotazy +420 778 700 776 Pondělí-pátek 7:30-16:00 hod

Pro zobrazení konečných cen vč. DPH, obalů a složení až ke kotli potřebujeme znát PSČ místa, kam palivo povezeme.

Vaše PSČ nebo obec.