Logo Waldera s.r.o.
Logo Waldera s.r.o.
search
Produkty

Neboli nájdené žiadne produkty.

Články

Neboli nájdené žiadne články.

Slovník pojmov

Neboli nájdené žiadne pojmy.

Na Vianoce nohy v teple, pelety z Waldery, ľahko a rýchlo

Na Vianoce nohy v teple, pelety z Waldery, ľahko a rýchlo

Prinášame Vám nádejné správy o cenách drevených peliet a brikiet, situácia v drevárskom odbore sa upokojuje.

Ceny dřevěných pelet konečně přestaly růst, teplé počasí totiž v celé Evropě pomohlo dohnat chybějící zásoby peletbriket na trhu.

Průměrný rodinný dům v Čechách spotřebuje 5 tun pelet za topnou sezonu a letos domácnosti nakupovaly v panice daleko více – i dvojnásobné množství. Proto byl v srpnu a září ještě pelet na trhu nedostatek. Domácnosti musely u některých prodejců počkat na dodávku paliva i několik týdnů. Ceny pelet se vyšplhaly až na 2.5 násobek těch z loňského roku.

Trend se nyní konečně obrátil a cena pelet se stabilizovala a dokonce mírně klesla.
Bohužel cena vstupní suroviny - piliny zatím zůstává vysoká, je stále až 4x dražší než v minulém roce. Na vině je hlad velké energetiky po náhradě za drahý zemní plyn, tam, kde je možné spalovat biomasu. Po Novém roce na řadu výrobců pelet dopadne také vyšší cena elektřiny nutné pro jejich výrobu.

Pokud jste nákup pelet či briket dosud odkládali a topili třeba dřevem, už neváhejte. Na jaře jsme přesně odhadli, co způsobí ruská válka a doporučili vám co nejdříve nakoupit. Ceny pelet se pod 10 Kč/kg vrátí bohužel až na jaře, surovina a drahá elektřina výrobcům zásadně nižší cenu nyní neumožní.

Jsme ale rádi, že Vám můžeme nabídnout výhodnější cenu pro doplnění zásob před topnou sezónou a rychlý termín dodání. A věříme, že na jaře se můžeme těšit na klidnější časy.

Objednávky a otázky

Pre zobrazenie konečných cien vr. DPH, obalov a zloženia až ku kotlu potrebujeme poznať PSČ miesta, kam palivo povezieme.

Vaše PSČ alebo obec.