Logo Waldera s.r.o.
Logo Waldera s.r.o.
search
Produkty

Nebyly nalezeny žádné produkty.

Články

Nebyly nalezeny žádné články.

Slovník pojmů

Nebyly nalezeny žádné pojmy.

Topte s Walderou ještě čistěji. Paliva bez plastových obalů!

Topte s Walderou ještě čistěji. Paliva bez plastových obalů!

Pokud topíte palivem od nás, topíte 100% ekologickým a nejkvalitnějším dostupným palivem na trhu. 

Totéž se bohužel nedá říct o způsobu balení, který jsme doteď zčásti používali. Objem vyprodukovaných obalů nás trápil. Nově proto nabízíme brikety v praktickém kartonovém balení! Topíte peletami v sáčcích? Přinášíme vám návod, jak skladovat pelety v silu, veškerým obalům se zcela vyhnout a ještě ušetřit pár stovek na tuně. Naše pelety i brikety vyrábíme z čistých odkorněných pilin bez chemických příměsí. Díky tomu mají vždycky lepší výhřevnost než sebelépe usušené dřevo. Při jejich spalování navíc vzniká minimum popela a emisí.

Novinka - brikety balené v kartonu

Na zabalení jedné palety našich briket či pelet do jednotlivých balení o váze 1 000 kg jsme doteď spotřebovali 4 kg plastové fólie. A to je vážně víc než dost. Rozhodli jsme se proto, že našim zákazníkům nabídneme i brikety balené v kartonu. Proč zrovna karton?

Prakticky bez prachu

Kromě plastu samotného je největším problémem briket balených ve fólii všudypřítomné smetí. Drobný odrol z pilin na vás vypadne hned, jak rozříznete obal. A další se sype při každém přikládání nebo jakékoliv manipulaci. Nejjednodušším řešením bylo skladovat balení v nádobě s pevným dnem a tu občas vysypat.

U balení v kartonu ale žádnou další nádobu vůbec nemusíte řešit. Brikety skladujete rovnou v krabici. Jakmile její obsah spotřebujete, krabici i s odrolem jednoduše zlikvidujete. Možná už tušíte, jak :-) Pokud ne, koukněte na naše tipy v textu níže. Kartonový obal jsme navíc navrhli tak, aby byl příjemný i na pohled.

Waldera - paliva bez plastových obalů - ekologické balení briket

 

Co s krabicí?

Zkompostovat

Karton je bez povrchové úpravy. Lze ho proto bez obav hodit i na kompost určený ke hnojení záhonů s potravinami.  Stačí ho  buď rozřezat na menší kousky a přidat do kompostu, nebo samotnou krabici použít jako jednorázovou nádobu na zbytky z kuchyně. Tu můžete vynést na kompost i s obsahem, jakmile ji naplníte. 

Nechat na podpal

Jak dobře karton hoří, vám asi říkat nemusíme. I pro ostřílené topiče máme ale malé překvapení. Víte, jak správně zapalovat v kamnech? Divná otázka, že? Taky celé roky dáváte na rošt nejdřív podpalovač, pak třísky a nakonec větší polínka? Zkuste aspoň jednou zapálit naložená kamna shora. Třeba i s naším kartonem.

Odvézt do modrého kontejneru

Pokud zrovna netopíte, nebo máte vlastní podpalovač, můžete krabici hodit do kteréhokoliv modrého kontejneru na tříděný odpad.

Vypadá to až moc dobře? Co nějaké nevýhody?

  • Brikety balené v kartonu jsou pro lepší manipulaci menší: váží 1,25 kg místo 2 kg. V krabici jich tak je 8, a ne 5 jako v klasické plastové folii. U malých kamen se to ale bude hodit. Oceníte, že nemusíte briketu lámat.

  • Brikety v krabici stojí i s dopravou o fous víc než ty ve folii: 5,40 Kč/kg.

 

Koupit brikety balené v kartonu

 

Volně ložené pelety místo sáčků

Stejně jako na brikety, i na pelety balené v 15 kg sáčcích spotřebujeme 4 kg plastové fólie na každou paletu. Na rozdíl od briket ale pro pelety existuje zcela bezobalové řešení. Volně ložené pelety vám můžeme cisternou zavézt přímo do sila.

Když silo propojíte pneumatickým nasáváním nebo mechanickým šnekem s kotlem, nemusíte pro vytápění dělat už skoro nic - jen si kolečkem na termostatu nastavit požadovanou teplotu. Jak zásobování ze sila funguje, se dozvíte v našem článku o silech na pelety. Silo můžete koupit už hotové, případně si ho postavit sami podle našeho návodu.

Pokud nechcete aktuálně investovat do drahé automatizace, případně vám technické podmínky propojení sila a kotle neumožňují, neklesejte na mysli. Zvládnete to s tím, co určitě máte denně po ruce. A bez instalace čehokoliv. 1 litr pelet váží 0,65 kg. 1 sáček pelet má 15 kg. Pro odnesení 15 kg pelet vám tedy bude stačit klasický 20litrový kbelík.

Silo na pelety Waldera

 

Výhody sila místo sáčků

  1. Úplně se zbavíte jakýchkoliv obalů - dřevěných palet, plastových sáčků i strečové folie, ve které bychom vám palety jinak přivezli.

  2. U volně ložených pelet si naberete přesně tolik, kolik potřebujete.

  3. Ušetříte až 500 Kč/t. Pelety vás v tomhle případě vyjdou levněji.

 

Koupit brikety balené v kartonu.

Objednávky a dotazy +420 778 700 776 Pondělí-pátek 7:30-16:00 hod

Pro zobrazení konečných cen vč. DPH, obalů a složení až ke kotli potřebujeme znát PSČ místa, kam palivo povezeme.

Vaše PSČ nebo obec.