Logo Waldera s.r.o.
Logo Waldera s.r.o.
search
Produkty

Nebyly nalezeny žádné produkty.

Články

Nebyly nalezeny žádné články.

Slovník pojmů

Nebyly nalezeny žádné pojmy.

Blog

Michaela Brumovská, 23.02.2022

Jak se dědeček schovává před babičkou u peletových kamen

Reportáž o topení v peletových kamnech od firmy Haas+Sohn

V katalogu peletových kamen najdeme spoustu informací. Technické parametry, popisy, čísla, fotky… Jak se ale v takových kamnech doopravdy topí, a jak se s nimi žije, vám řekne jedině ten, kdo je opravdu používá. A protože vím, že náš rodinný známý (říkejme mu třeba děda Andrýs) si pořídil peletová kamna, rozhodla jsem se zjistit, jak je s nimi spokojený.

Michaela Brumovská, 21.02.2022

Marek Řebíček, 21.01.2022

Rok Waldery v roce 2021

Upřímně věříme, že jste měli dobrý rok 2021... a že vás hřály i jiné věci, než výrobky od Waldery. My jsme zažili loni snad všechno, co se dalo. Od přívalu nových zákazníků, přes dlouhou odstávku výroby, nové srdce peletárny a těžkou havárii náklaďáku, personální výzvu i rekordní tržby. Do roku 2022 si tak přejeme hlavně klid a žádné prudké změny!

Marek Řebíček, 04.10.2021

Stojící pily = drahá dřevěná paliva

Září je běžně obdobím rekordních prodejů v dřevařství, protože šlape stavebnictví a majitelé domů dokončují úpravy obydlí před zimou. Letos ale už týdny prodeje pil stojí. Neprodá se prkno, palubka, lať, vazník ani trám a pily omezují pořezy. A to jsou pro pelety a brikety velmi špatné zprávy.

16.06.2021

Topte s Walderou ještě čistěji. Paliva bez plastových obalů!

Pokud topíte palivem od nás, topíte 100% ekologickým a nejkvalitnějším dostupným palivem na trhu. 

Marek Řebíček, 18.05.2021

Přehlížená obří díra českého topenářství

Výroba dřevěných pelet v Česku trvale roste, v loňském roce dosáhla hranice půl milionu tun. Impozantní rozvoj domácí produkce však naráží na enormní závislost na exportu dřevěných pelet zejména do Itálie a nedostatek domácích peletových instalací. 

16.03.2021

Ceny pelet v roce 2021? Kartářka vám neporadí, my ano!

My ve Waldeře sice nemáme křišťálovou kouli, ale na základě našich dlouholetých zkušeností a znalosti dřevařské a peletářské problematiky si troufneme na prognózy.

Marek Řebíček, 09.03.2021

Jaké dřevěné brikety jsou nejlepší? Válcové nebo cihla?

Taky nechápete, proč jsou na trhu dřevěné brikety různých tvarů? Co vede výrobce nabízet puky, cihly, šestihrany, válcové brikety s dírou či bez, jakou mají výhřevnost, proč se tak lisují a není to jako s kostkou cukru?
Které si máte vybrat, jaké jsou nejlepší?

Marek Řebíček, 18.08.2020

Vytápí se štěpkou a peletami, obilí do kotle nepatří

Před patnácti lety padlo v zemědělské firmě VIN AGRO na okraji Prahy rozhodnutí, že opustí historický barokní areál na náměstí a přestěhují se do kravína uprostřed polí, který byl v tu chvíli na spadnutí. Zdálo se to jako bláznivý nápad.

Marek Řebíček, 13.04.2020

Horská dráha cen pelet a briket

Jarní ceny dřevních pelet a briket spadly na rekordně nízkou úroveň, skvělá zpráva. Ta špatná je, že jen na velmi krátkou dobu a v zimě jich klidně může být v Evropě nedostatek.

Objednávky a dotazy +420 778 700 776 Pondělí-pátek 7:30-16:00 hod

Pro zobrazení konečných cen vč. DPH, obalů a složení až ke kotli potřebujeme znát PSČ místa, kam palivo povezeme.

Vaše PSČ nebo obec.