Logo Waldera s.r.o.
Logo Waldera s.r.o.
search
Produkty

Nebyly nalezeny žádné produkty.

Články

Nebyly nalezeny žádné články.

Slovník pojmů

Nebyly nalezeny žádné pojmy.

Výhody vytápění dřevními briketami: Ekologicky šetrné a ekonomicky výhodné řešení

Výhody vytápění dřevními briketami: Ekologicky šetrné a ekonomicky výhodné řešení

Dřevní brikety jsou v dnešní době oblíbenou alternativou k tradičním palivům pro vytápění domácností.


Existuje několik důvodů, proč se stávají preferovanou volbou pro mnoho spotřebitelů. My jsme vybrali a popsali několik z nich.


Ekologické aspekty

Dřevní brikety jsou považovány za ekologicky šetrné palivo. Jsou vyrobeny z čistých pilin a hoblin z dřevařské prvovýroby, bez jakýchkoliv chemických pojiv, barev, laků a jiných nepřípustných příměsí. Tím se minimalizuje negativní dopad na životní prostředí a zvyšuje se udržitelnost vytápění. Svět se stále více obrací k obnovitelným zdrojům energie, a dřevní brikety jsou právě takovým řešením v oblasti vytápění. Jsou vyrobeny z obnovitelného materiálu a přispívají k snížení závislosti na fosilních palivech.

Vysoká výhřevnost

Díky nízkému obsahu vlhkosti dosahují dřevní brikety vysoké výhřevnosti, což znamená efektivnější vytápění při menším množství paliva. Tato vlastnost je zásadní pro minimalizaci nákladů na vytápění a zajištění pohodlného tepelného komfortu v domácnosti.

Dlouhá doba hoření

Dřevní brikety mají vysokou hustotu a pevnost, což jim umožňuje hořet až třikrát déle než tradiční dřevo. Doba hoření tedy dosahuje až 6 hodin. To přináší nejen úsporu paliva, ale také zvýšenou pohodlnost a méně časté potřeby přikládání.

Nízký obsah popele

Minimální obsah zbytkového popele znamená méně časté vyprazdňování popelníku a snížení množství odpadu, což přispívá ke zvýšení komfortu při topení a usnadňuje údržbu topeniště. A navíc popel z briket obsahuje cenné živiny a minerální látky, takže jej můžete použít jako výborné hnojivo do kompostu nebo přímo do zahrádky. Můžete tak brikety využít do posledního zbytku a nezanechat po sobě žádnou ekologickou stopu. 

Ekonomická výhodnost

Dřevní brikety jsou často cenově konkurenceschopné nebo dokonce levnější než jiná paliva. Jejich vysoká hustota energie znamená, že je potřeba menší množství paliva na dosažení požadované teploty, což dlouhodobě snižuje náklady na vytápění. Pokud bychom chtěli srovnat brikety s palivovým dřevem, tak nám 1 tuna dřevních briket nahradí až 4 metry krychlové palivového dřeva.


Nízké emise

Spalování dřevních briket produkuje minimální množství emisí a nevytváří agresivní spaliny, jako jsou kyseliny nebo těžké kovy. To zajišťuje čistější a zdravější prostředí v domácnosti i ve venkovním prostoru. Díky tomu, že jsou vyráběny z obnovitelných zdrojů, mají dřevěné brikety minimální uhlíkovou stopu ve srovnání s fosilními palivy, jako je uhlí, ropa nebo zemní plyn. Při spalování dřevních briket se uvolňuje pouze CO2, který byl dříve absorbován stromy během jejich života, což z nich činí udržitelnou a ekologickou volbu pro vytápění.

Jednoduchá manipulace a skladování

Dřevní brikety jsou snadno manipulovatelné a skladovatelné. Jsou baleny do skladných balíčků, které nezabírají příliš místa a lze je pohodlně skladovat v domě, garáži nebo venkovním skladu. My vám je navíc přivezeme až k místu určení a stačí jenom ukázat, kam je máme složit. 


Dřevní brikety jsou tedy nejen ekologicky šetrnou alternativou k tradičním palivům, ale také ekonomicky výhodným řešením pro vytápění domácností. Jejich vlastnosti, jako je vysoká výhřevnost, dlouhá doba hoření a minimální obsah popele, je činí atraktivní volbou pro spotřebitele, kteří hledají účinný a udržitelný způsob vytápění. 

A o tom, jak s briketami správně topit, abychom z nich vytěžili maximum, si řekneme něco zase příště…

Brikety Waldera

brikety volně







Objednávky a dotazy +420 778 700 776 Pondělí-pátek 7:30-16:00 hod

Pro zobrazení konečných cen vč. DPH, obalů a složení až ke kotli potřebujeme znát PSČ místa, kam palivo povezeme.

Vaše PSČ nebo obec.