Logo Waldera s.r.o.
Logo Waldera s.r.o.
search
Produkty

Nebyly nalezeny žádné produkty.

Články

Nebyly nalezeny žádné články.

Slovník pojmů

Nebyly nalezeny žádné pojmy.

Blog

Michaela Brumovská, 21.04.2022

Výroba pelet Waldera

Všechno začíná v lese. Výroba dřevěných pelet v ideálních případech využívá tradiční model lokální spotřeby. To znamená, že zákazník topí peletami nebo briketami vyrobenými z pilin vzniklých zpracováním dřeva vytěženého v okolních lesích.

Michaela Brumovská, 05.04.2022

Jak na výměnu kotle a kotlíkovou dotaci?

Přehled tipů, jak všechno stihnout v termínu a s minimem starostí.

Taky máte doma starý Viadrus nebo jiný ”poctivý kotel” a do přestavby kotelny kvůli novým nařízením o zákazu topení kotli na pevná paliva 1.a 2. “emisní” třídy se Vám moc nechce? Nejste v tom sami. Poradíme Vám, jak se s celou situací co nejlépe vypořádat.

Marek Řebíček, 15.03.2022

Jaká bude cena pelet a briket v roce 2022?

Denně ve Waldeře drnčí desítky telefonů a zákazníci se ptají, zda pelety a brikety nebudou dražší? Bude jich na trhu dostatek? Žene je oprávněná obava z vývoje cen energií kvůli napadení Ukrajiny Ruskem. A nákupy na dvě sezóny dopředu nejsou výjimkou.

Michaela Brumovská, 23.02.2022

Jak se dědeček schovává před babičkou u peletových kamen

Reportáž o topení v peletových kamnech od firmy Haas+Sohn

V katalogu peletových kamen najdeme spoustu informací. Technické parametry, popisy, čísla, fotky… Jak se ale v takových kamnech doopravdy topí, a jak se s nimi žije, vám řekne jedině ten, kdo je opravdu používá. A protože vím, že náš rodinný známý (říkejme mu třeba děda Andrýs) si pořídil peletová kamna, rozhodla jsem se zjistit, jak je s nimi spokojený.

Michaela Brumovská, 21.02.2022

Marek Řebíček, 21.01.2022

Rok Waldery v roce 2021

Upřímně věříme, že jste měli dobrý rok 2021... a že vás hřály i jiné věci, než výrobky od Waldery. My jsme zažili loni snad všechno, co se dalo. Od přívalu nových zákazníků, přes dlouhou odstávku výroby, nové srdce peletárny a těžkou havárii náklaďáku, personální výzvu i rekordní tržby. Do roku 2022 si tak přejeme hlavně klid a žádné prudké změny!

Marek Řebíček, 07.12.2021

Briket a pelet nebude v zimě 2021/2022 dostatek

Krásný podzim a velmi teplý začátek listopadu mohl ve spoustě z nás vzbudit dojem, že s nákupem topiva není kam spěchat. Pravda je ovšem taková, že dřevěných pelet a briket letos nemusí být dost pro všechny. 

Marek Řebíček, 11.11.2021

Jak jsme překonali podzimní krizi

Letošní říjen byl pro nás velkou zkouškou - ale jsme zpět v plné síle! Pokud jste tentokrát čekali na náš závoz déle, než jste zvyklí, omlouváme se.V článku se dozvíte, jak se nám podařilo zablokovat na pár hodin Prahu, a co čekat od cen pelet a briket na jaře. 

 

Marek Řebíček, 04.10.2021

Stojící pily = drahá dřevěná paliva

Září je běžně obdobím rekordních prodejů v dřevařství, protože šlape stavebnictví a majitelé domů dokončují úpravy obydlí před zimou. Letos ale už týdny prodeje pil stojí. Neprodá se prkno, palubka, lať, vazník ani trám a pily omezují pořezy. A to jsou pro pelety a brikety velmi špatné zprávy.

Petra urbanová, 24.09.2021

27.9. si ve Waldeře bereme volno

V pondělí 27. 9. si ve Waldeře bereme volno a pro vaše dotazy budeme opět k dispozici až od středy 29. 9. .

Objednávky a dotazy +420 778 700 776 Pondělí-pátek 7:30-16:00 hod

Pro zobrazení konečných cen vč. DPH, obalů a složení až ke kotli potřebujeme znát PSČ místa, kam palivo povezeme.

Vaše PSČ nebo obec.