Logo Waldera s.r.o.
Logo Waldera s.r.o.
search
Produkty

Nebyly nalezeny žádné produkty.

Články

Nebyly nalezeny žádné články.

Slovník pojmů

Nebyly nalezeny žádné pojmy.

Blog

Marek Řebíček, 09.03.2021

Jaké dřevěné brikety jsou nejlepší? Válcové nebo cihla?

Taky nechápete, proč jsou na trhu dřevěné brikety různých tvarů? Co vede výrobce nabízet puky, cihly, šestihrany, válcové brikety s dírou či bez, jakou mají výhřevnost, proč se tak lisují a není to jako s kostkou cukru?
Které si máte vybrat, jaké jsou nejlepší?

Marek Řebíček, 24.09.2020

Je topení dřevem opravdu nejlevnější?

O topení dřevem se toho namluví hodně. Je s ním ale především práce. Pokud jde o pelety a brikety, je to takové “topení pro lenochy”. 

Marek Řebíček, 18.08.2020

Vytápí se štěpkou a peletami, obilí do kotle nepatří

Před patnácti lety padlo v zemědělské firmě VIN AGRO na okraji Prahy rozhodnutí, že opustí historický barokní areál na náměstí a přestěhují se do kravína uprostřed polí, který byl v tu chvíli na spadnutí. Zdálo se to jako bláznivý nápad.

Marek Řebíček, 11.05.2020

I v Praze se topí peletami!

Tedy ono se jedná o rodinný dům na severovýchodním okraji ve Vinoři, charakterem spíš vesnici, ale nejblíže centra zavážíme cisternou i usedlost v Dejvicích.

Ondra Vávra, 17.12.2019

Teplo z briket v jurtě plné dětí

Už podruhé se návštěva našeho terénního Moffettu v lesní školce v Praze 6 stala atrakcí pro místní děti. Šárynku, v ČR první lesní školku již deset let provozuje spolek Ekodomov v historickém sadu v pražských Lysolajích.

11.09.2019

Jak na brikety

Aktuální ceny kůrovcem napadeného dřeva vypadají hodně lákavě (přičtěte si ale i svůj čas a síly na přípravu palivového dřeva). Na druhou stranu: v italských Alpách už sněží ostošest. 

10.09.2019

Pelety v kotelně i ve stáji

Koňská farma Ptýrov leží nedaleko  Mnichova Hradiště. Na první pohled působí jako luxusní soukromá rezidence, až se člověk bojí vstoupit. 

09.09.2019

Propojte kotel s dalšími systémy

Kvalitní palivo za dobrou cenu? Fajn. Ještě víc můžete ušetřit, když na kotel napojíte ohřev vody. Zapojit lze i sluneční kolektory nebo z tepla vyrábět elektřinu.

Kamil Novotný, 25.06.2019

Brikety už jsou celé žhavé

Čím topíte, na tom sakra záleží. Jako uživatel řešíte, kolik vás palivo stojí, kolik je s tím práce a jestli máte doma teplo. 

Waldera, 19.10.2017

Jak zapalovat v kamnech aneb dům shoří vždy odshora

Taky rovnáte do kamen nejdříve na rošt podpalovač, pak třísky a nakonec větší polínka? Zkuste to odborně obráceně a budete překvapení, zejména tím, jak oheň klesá dřevem a nemusíte hned zase přikládat.

Objednávky a dotazy +420 778 700 776 Pondělí-pátek 7:30-16:00 hod

Pro zobrazení konečných cen vč. DPH, obalů a složení až ke kotli potřebujeme znát PSČ místa, kam palivo povezeme.

Vaše PSČ nebo obec.